قندیل بستن آب

فرستنده: جناب آقای محمد مطیعی


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 21 / 11 / 1394برچسب:اسفندآباد,اسفند آباد,اسفنداباد,یخ,قندیل,آب,سرما, | | نویسنده : اسفندآبادی |

بازی تنیس در محوطه خاکی پارک

مسئولین به داد ورزش اسفنداباد برسید

مسابقه تنیس اسفندآباد

 فرستنده : جناب آقای محمدی مطیعی

 

بماند:اره دیگ اگه شورا به جای این که بیاد برای بچه های کوچیک که بعضیاشون ینی اکثرشون اصلا فوتبال بلد نیستند کفش و لباس و استخر رو از این کارا بکنه بیاد همین خرج رو روی فوتبال بزرگسال یا پینگ پنگ میکرد الان توی همه مسابقات ابرقو قهرمان بودیم
دم شورا گرم که تیم نونهالان و نوجوانان رو راه انداخت تا استعداد ها شکوفا بشن ولی این خرج رو واس بقیه رشته ها و بزرگتر ها هم بکنن


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

 

رعد و برق بسیار شدید در اسفندآباد که به جا به جایی اشخاص و اشیا منجر شد.

فرستنده: کاربر محترم اسفنبادی


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

برف 93 اسفندآباد1

برف 93 اسفندآباد12

برف 93 اسفندآباد123

برف 93 اسفندآباد1234

 

فرستنده: اسفنبادی

 

باغ دهنویی:با سلام : خدا را شاکریم که از نعمت بیکرانش اندکی هم نصیب مردم مهربان و با صفای اسفند اباد شد .

 


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

راه اندازی نخستین مرکز نگهداری سالمندان ابرکوه منوط به همکاری مسئولان است

قاسم موحدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: نخستین خانه سالمندان ابرکوه در روستای اسفندآباد از توابع بخش بهمن ابرکوه با همت حاج جواد شمس از خیرین این روستا و همکاری مسئولان ساخته شده و بعد از اتمام ساختمان سازی، اکنون توسط این خیر در حال تجهیز است.

وی افزود: این مرکز در زمینی به مساحت بیش از یک هکتار و زیربنایی حدود 700 متر ساخته شده و برای ساختن آن بالغ بر 800 میلیون تومان توسط این خیر هزینه شده است.

موحدی با قدردانی از حرکت ارزشمند این خیر گفت: ابرکوه نیاز مبرمی به این مرکز داشت که بعد از راه اندازی آن، شاهد رفع بسیاری از این مشکلات خواهیم بود.

این مسئول در مورد زمان راه اندازی اولین مرکز نگهداری سالمندان اظهار داشت: با توجه به شروع تجهیز این مکان، راه اندازی این مرکز منوط به همکاری مسئولان در زمينه آسفالت خیابان ورودی این محل است که امیدواریم با این همکاری شاهد راه اندازی سریعتر آن باشیم.

 

کد خبر: 2099281         تاریخ مخابره : ۱۳۹۲/۴/۲۶ - ۱۶:۳۵

موضوعات مرتبط: اخبار اسفندآباد ، درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

قاسم موحدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ابرکوه اظهار داشت: مرکز اقامتی میان مدت وابستگی به موادمخدر اسفندار که نخستین مرکز شبانه روزی شهرستان اردکان در این زمینه است، در روستای اسفندآباد بخش بهمن ابرکوه کار خود را آغاز کرد.

وی افزود: راه‌اندازی این مرکز یکی از طرح‌هایی است که با همکاری بخش خصوصی فعالیت خود را آغاز کرده است.

موحدی خاطرنشان کرد: این مرکز با پنج نفر پرسنل به ارائه خدمات به مراجعان می‌پردازد.

وی ادامه داد: در این هفته همچنین یک مرکز مشاوره و یک مهدکودک نیز در این شهرستان آغاز به کار کرده‌اند.

موحدی در مورد دیگر فعالیت‌های اداره بهزیستی ابرکوه عنوان کرد: تمامی تلاش‌ها برای آشنایی مردم با خدمات بهزیستی به کار گرفته شده و امیدواریم زمینه تحقق شعار بهزیستی، فراهم شود.

وی بیان کرد: برگزاری طرح ضیافت مهر نیز مانند سال‌های گذشته در دستور کار بهزیستی ابرکوه قرار گرفته است.

موحدی ادامه داد: در این طرح به همراه برخی از مسئولان به منزل تعدادی از افراد زیر پوشش سرکشی می‌شود و در این دیدارها مشکلات خانواده‌ها مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و با مشارکت مسئولان برای رفع آنها تلاش می‌شود.

انتهای پیام/2464/ح20/ظ1004    تاریخ:  92/5/5


موضوعات مرتبط: اخبار اسفندآباد ، درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

 سلام

طبق مستندات تاریخی نام روستا همانجور که تلفظ می شود همان " اسفن آباد " است و در عصر جدید اسفند آباد شده . رجوع کنید به کتاب فارس نامه و لغت نامه دهخدا :

اسفن آباد
لغت نامه دهخدا :
اسفن آباد. [ ] (اِخ ) قریه ای است به چهارفرسنگی میانه ٔ جنوب و مشرق ابرقوه . (فارس نامه ).

البته نام اسفندآباد از نظر ترتیب ماههای خورشیدی با مهرآباد و تیرک و شهرک در منطقه ابرقو مناسب است ولی تحقیق مناسبی در این خصوص و بویژه دلیل اطلاق آن صورت نگرفته.

واژه اسفندار نیز خیلی جدید است و هیچ سند تاریخی یا روایت شفاهی برای آن وجود ندارد . در دهه 70 و پس از دهستان شدن اسفندآباد این نام انتخاب شد که البته معنای خوبی ندارد . ممکن است اسفندار را مخفف اسپندارمذ به معنی اسفند بدانیم ولی ترجمه غلطی است . این واژه میتواند معرب اسپندار باشد که معانی آن عبارتند از :

اسپندار

لغت نامه دهخدا

اسپندار. [ اِ پ َ ] (اِ) شمع، که معشوق پروانه است . (برهان ). || مخفف اسپندارمذ. || بودن نیر اعظم در برج حوت . (برهان ). اسفندار. || درختی است که مطلق باثمر نبوده مثل پده وآنرا اسپیدار و اسفید نیز گویند. (مؤید الفضلاء).

اسپندار

لغت نامه دهخدا

اسپندار. [ اِ پ َ ] (اِخ ) (مخفف اسپندیار) نام پسر گشتاسب . (برهان ).

همچنین اسفندار نام الهه باستانی ایران است که وجهه خوبی نداشته است . 

بنابر این بهتر است تلاش شود تا در خصوص این نامها بهتر تحقیق شود و برای جایگزینی نام دهستان اسفنداباد بجای اسفندار تلاش کرد.


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

 علی رغم اینکه از نظر خواهی شماره یک استقبال چندانی نشد

امیدواریم که در دومین نظر خواهی همه ی شما بازدیدکنندگان شرکت نمایید.

 

به عنوان دومین نظر خواهی لطفا نظر بگذارید و بنویسید که

اگر شما از مسئولین اسفندآباد بودین چه کاری رو انجام می دادین؟

 

کدام مشکل را رفع می کردین؟

چه هدفی را دنبال می کردین؟

چه امکاناتی را در اسفندآباد ایجاد میکردین؟

 

این نظر خواهی جنبه هم فکری برای آبادانی ولایتمان را دارد.

پس لطفا هر آنچه که درباره اسفندآباد جنبه نقد ، بررسی و پیشنهاد دارد را عنوان کنید.

 

 از مسئولین اسفندآباد تقاضامندیم که به این پست توجه ویژه داشته باشند.

مدیریت سایت: اگر بنده مسئول بودم : تکمیل و راه اندازی سالن ورزشی / فراهم کردن امکان دسترسی اهالی به روزنامه و مجله / دسترسی عموم به اینترنت پر سرعت / راه اندازی موزه با استفاده از وسایل قدیمی اهالی / 

 

رضا نصیری اسفندآبادی:سلامي به گرمي آفتاب تابستان اسفندآباد و درودي به ملايمت روزهاي خوب بهاري اسفندآباد. بي وقفه جاي احترام و سپاس ديده مي شود كه اگر كسي ببيند و سكوت كند كم لطفي است و اگر كم لطفي كند مي شود فهميد كه نشناخته است. كم كسي در اين روزگار، جواني اش را هزينه زادگاه خواهد كرد. ""پس به گرمي دستت را مي فشارم اسفندآبادي""

 

مدیریت سایت: با سلام و احترام بابت نظر و لطف جناب نصیری. از جنابعالی و سایر بازدیدکنندگان محترم تقاضامندیم جهت اهمیت به پیشرفت زادگاه و وطن خود در این نظر خواهی شرکت نمایند.

 

غریبه آشنا:منم اگه مسول بودم اولین کاری که میکردم سالن ورزشی رو تکمیل میکردم که شاید جوونامون را از این طریق بتونم از بند این مواد اعتیاد نجات بدم.جوونای اسفند آباد هیچ سرگرمی ندارند.یا با موتور تو کوچه ها می چرخند یا دارند مواد مصرف میکنندشنیدم تازگی ها آمار معتادامون بالا رفته!!!!!!یه کاره دیگه ای که میکردم یه سالن پذیرایی می ساختم که مردم جشن هاشون رو اونجا بگیرن.حتی روستاهای اطراف هم میتونن استفاده کنند.اینطور مردم مجبور نیستن برن هتل ابرکوه یا اینکه تو خونشون بگیرن. 


کاره دیگه اینکه مسولیت این مغازه دار ها رو مشخص میکردم میوه فروشی رو از مغازه معمولی خواربار فروشی جدا میکردم .چیزی نمونده کناره میوه لباس هم بفروشند.دقت کردین به غیر از مغازه ی قمر محله پایین مغازه نداره!!!!!!!! مردم محله ی پایین آدم نیستن؟؟؟

ویه کاره دیگه ای که میکردم فضای سبز میساختم وبا وسایل بازی برا بچه وقسمتی هم برا سالخوردگان که بجای اینکه در خونه هاشون بشینن بیان اونجا رو نیمکت بشین و از فضای سبز لذت ببرناگه یه فواره آب هم وسط باشه که دیگه نور الی نورهچه رویای شیرینی !!!!!!!!!ممنون از اینکه به من اجازه دادین برا چند دقیقه مسول روستام باشم.

 

یه اسفندآبادی: بسم رب الشهدا با بسم رب الشهدا شروع كردم كه بگم اين شهدا بودند كه اين مملكت رو اينجوري كه الان هست رسوندن دست ما بدون در نظر گرفتن 21 شهيد دهستان اسفندار و 15 شهيد گلگون كفن اسفندآباد شايد هر كس مسئوليتي داشته باشه به راحتي تصميم گيري كنه اما وقتي حرف اين عزيزان مطرح ميشه ديگه نمي شه هر كاري رو انجام داد يا بعضي كارارو انجام نداد چون اين روستا معطر به خون 15 شهيد.


پس اگه كسي مسئوليتي قبول كرد بايد چند چيز رو مد نظر داشته باشه:

1.اينكه مورد اعتماد مردم قرار گرفته پس سوء استفاده از موقعيت نهايت نامردي در پاسخ به اعتماد مردم.

2.زماني كه قبول زحمت میکنه  و نماينده مردم میشه بايد اهداف مردم رو دنبال كنه به هر سختي و صورت امكان چون مردم منتظر رسيدن به آرزوهاشون تو روستا هستن و دنبال نكردن اين اهداف =با از بين رفتن اعتماد بين مسئول و مردم.

به اميد اينكه روزي نظاره گر رشد و پيشرفت روستا باشيم و رضايت از مسئولين را بيش از پيش در چهره مردم شاهد باشيم.

اسفند ابادی:سلام . من تلاش می کردم تا دور و بر امامزاده دختر موسی ابن جعفر(س) یه بازارچه راه اندازی بشه مثل بقیه شهر ها که اطراف امامزاده هاشون بازار و بازارچه دیده میشه. که هم شامل مغازه هایی باشه که نیاز های روزمره اهالی هست و هم سایر مغازه ها. که از هر طرف به اهالی بلات نزدیک باشه. و همینطور به جایی برسه که از روستاهای دور و بر هم خریدهاشون رو همونجا انجام بدن . 


این کار علاوه بر رفاه اهالی تا حدی باعث اشتغال زایی میشه و همینطور باعث آبادی و پیشرفت اسفندآباد عزیز. 

ای کاش هم مسئولان هم اسفندآبادیهایی که وضع مالیشون خوبه این نظرات رو بخونن ...

 

همشهری: مزاحمت برای آسایش مردم، به هر شكلی كه باشد، حرام است
من آن مورم که در پایم بمالند نه زنبورم که از دستم بنالند
کجا خود شکر این نعمت گزارم که زور مردم‌‏ آزارى ندارم
مدتی است که در روستای اسفندآباد شاهد نصب بلندگوهای متعدد از مسجد وسیم کشی آن به چهار گوشه روستا هستیم،به نحوی که همزمان با مسجد وقت وبی وقت ازاین بلند گوهایی که نصب شده است صدا بلند است.به خدا این کار مزاحمت بوده وشرعا حرام است این هم مستنداتش:
آنکه آسایش دیگران را به هم بزند، «مزاحم‏» است. به تعبیر دیگر مى‌‌‏توان گفت: مزاحم، از دایره اسلام بیرون است. این کلام صاحب‏شریعت و رسالت محمدى(ص) است، آنجا که به اصحاب خویش‏فرمود:
«الا انبئکم من المسلم؟ من سلم المسلمون من یده و لسانه‏»
آیا شما را خبر دهم که «مسلمان‏» کیست؟ مسلمان کسى است که‏مسلمانان از دست و زبانش آسوده باشند.
استفتا از مقام معظم رهبری وپاسخ ایشان:
از ساختمان حسینیه صداى قرائت قرآن و مجالس حسینى بسیار بلند پخش مى‏شود بطورى که صداى آن از بیرون شهر هم شنیده مى‏شود واین امر منجر به سلب آسایش همسایگان شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامه آن دارند، این عمل چه حکمى دارد؟
اگر چه اقامه مراسم و شعائر دینى در زمانهاى مناسب در حسینیه از بهترین کارها و جزو مستحبات مؤکّد مى‏باشد، ولى واجب است برگزارکنندگان مراسم و عزاداران تا حد امکان از اذیّت و ایجاد مزاحمت براى همسایگان بپرهیزند .
به نظر حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری:
پخش اذان به نحو متعارف براى اعلام داخل شدن وقت نماز صبح به وسيله بلندگو اشكال ندارد، ولى پخش آيات قرآنى و دعا و غير آن از بلندگوى مسجد، اگر موجب اذيت همسايگان شود، توجيه شرعى ندارد، و بلكه داراى اشكال است. (رساله اجوبه الاستفتائات ، س 454.ئات)
حجت الاسلام قرائتی: در عزاداری‌های ما منکر است: بی‌وقت طبل زدن، بلندگوی حسینیه و مسجد، همسایه‌ها را اذیت کردن.
( اذیت کردن) به فتوای همه ی فقهای شیعه حرام است، با هر وسیله ای که باشد، چه غنا ( مثلا در عروسی ها و..) و چه در غیر غنا ( روضه خوانی ، مداحی، قرآن خوانی و...) البته بجز صدای اذان.
پس عمل افراد بلندگوکشی وتوسعه آن بیرون از مسجد وبالای برج قلعه حاج خان وتکیه شهدا غیر شرعی است واگر با نیت خوبی هم بوده عین مزاحمت است.

 

دبیر بازنشسته:ضمن عرض سلام و ادب خدمت مدیریت سایت اسفندآباد و همولایتی های عزیز و ارجمند .نظرات جالبی در بین نظرات دوستان دیده می شد. من هم به نوبه خودم خواستم که نظرم را گفته باشم.
و قبل از آن جا دارد که از مسئولان محترم اسفندآباد تشکر کنم که مطمئنا نهایت تلاش خودشان را در جهت هر چه بهتر شدم اسفندآباد انجام میدهند.
بنده اگر یکی از تصمیم گیرندگان بودم در زیباسازی ورودی اسفنداباد تلاش می کردم و یک تندیس که نمادی از فرهنگ و تاریخ دیرینه اسفندآباد باشد نصب میکردم.
به امید روزی که مسئولان اسفندآباد بودجه لازم را جهت برآورده کردن تک تک این پیشنهادات در اختیار داشته باشند. وشاهد آبادانی روز به روز اسفنداباد باشیم.


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

 

کوه های سفیدی با ارتفاع 2365 متر در 9 کیلومتری جنوب غربی و قلاتک با ارتفاع 1723 متر در 6 کیلومتری جنوب آبادی قرار دارند.  کوهها
دره باغ در 25 کیلومتری جنوب شرقی اسفند آباد قرار دارد که منطقه ای کوهستانی بوده و دارای آب معدنی بوده و مردم این منطقه و سایر مناطق دیگر جهت رفع ناراحتی کلیوی به این منطقه عزیمت می نمایند. دره ها

طول جغرافیایی-درجه 53
طول جغرافیایی-دقیقه 26
عرض جغرافیایی-درجه 30
عرض جغرافیایی-دقیقه 55

 


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

مشاغل: زراعت، دامداری، باغداری، صنایع دستی و کارگری

محصولات باغی: انگور، انار، توت و پسته

محصولات زراعی: پنبه، چغندرقند، گندم، جو، یونجه، خاکشیر، گل ختمی، آویشن و شیرین بیان

صنایع دستی: قالی بافی


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

در مورد نامگداری این روستا 3 نظریه ارایه شده است:

1. برخی بر این باورند که نام آبادی های منطقه از ماه های سال گرفته شده و بدین صورت اسفند آباد از ماه اسفند.

2. قبل از ظهور اسلام، زرتشتیان در این منطقه ساکن بوده اند و اسفندیار گرد در این روستا اقامت داشته است.

3. در گذشته بوته های اسفند (اسپند) در این منطقه به وفور یافت می شد و به همین جهت بدین نام معروف شده است.


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

 


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

قلعه آقا نجف: بنای این قلعه به زمان صفویه می رسد و افراد مسن روستا اظهار داشته اند که با توجه به نقل قول ها این قلعه در زمان شاه سلطان حسین بنا شده اما در حال حاضر هیچ اثری از آن باقی نیست چون خراب شده است ، در 90 سال اخیر به جای آن خانه های مسکونی بنا گشته است، حدود 30 سال گذشته افرادی در روستا بودند که دیوار ها و برج های آن را دقیقا به خاطر داشتند.

در گذشته که بارندگی زیادتری می شده وجود قبر هایی در مساحتی بسیار زیاد برای مردم روشن شده و شواهد نشان می دهد که یک قبرستان بسیار بزرگ در قسمت شمال شرقی این روستا وجود داشته که در طول زمان به زمین های مزروعی تبدیل گشته است.

امیدواریم که با بیداری و تلاش اهالی اسفندآباد و مسئولین مربوطه، آثار باستانی که در حال حاضر موجود می باشد حفظ و حراست و در صورت نیاز ترمیم گردد ، و به گونه ای نشود که مانند قلعه آقا نجف صرفا نقل قولی از آن باقی بماند.امیدواریم که آثار ارزشمند موجود برای نسل های آینده باقی بماند و نشان از قدمت اسفندآباد عزیز باشد.

از مسئولین محترم و هر کسی که در جریان محوطه باستانی بهمن می باشد تقاضا مندیم اطلاعاتی در اختیار سایرین قرار دهد. با توجه به بلوکه شدن آیا تا به حال مطالعه ای از این اثر انجام شده است یا خیر؟

محوطه باستانی بهمن

منبع عکس :http://www.esfandabad-teh.blogfa.com

فاصله انداز

اسدآباد اسفندآباد:سلام خسته نباشید


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

جمعیت اسفندآباد در سرشماری 

رویا:باسلام مطالبی که گذاشتی عالی بود فقط درمورد قلعه بردشیراز هم یه چیزایی بنویس


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

حاج خان بزرگ یکی از ملاکین که در ابرقو ساکن بوده است و مالکیت بعضی از مزارع را در اسفندآباد بر عهده داشته وی با نیروی کار اهالی این قلعه را ساخته است . عمر این قلعه حدود 180 سال می باشد و در مجاورت قنات نصرت آباد ساخته شده و تا به حال درو پیکر آن به طور سالم باقی مانده است.

این قلعه با چهار برج در چهار ضلع و درب ورودی در قسمت ضلع جنوبی و دیوارهایی در پایه به ضخامت 250 سانتی متر و ارتفاع آن به 8 متر می رسد. و هر چه از پایه به بالا می رود ضخامت دیوار ها کمتر می شود .

بر سر در ورودی یک اتاق نگهبانی که هر چهار برج قابل نگهبانی است و کسی که پشت در ورودی قرار می گیرد به وسیله دیده بان یا نگهبان قابل مشاهده است و در اطراف اتاق نگهبانی سوراخهایی به طور مایل وجود دارد که می توان بیرون را نشانه گرفت و از خطر افراد بیرونی در امان بود.

درون قلعه ساختمانها به سه دسته قابل تقسیم است . یک دسته ساختمان ها که در ضلع جنوبی و شرقی داخل قلعه ساخته شده است و مخصوص زارعین بوده است و هر خانواده به صورت گسترده در واحد هایی از آن زندگی می کرده است. اتاق ها دارای طول زیاد و عرض و ارتفاع کم و در آخر هر اتاق محدوده ای به ابعاد 2*3 با دیواری کوتاه جدا شده است. در ضلع شمالی خانه ای مجهز و دارای اتاقهای متعدد و سقف بلندتر و درهای متعدد و راهرو به صورت قرینه  و دارای زیر زمین و باغچه ای در وسط ساخته شده که به خان اختصاص داشته است. و زارعین و رعایای خاطی از نظر خان در زیر زمین زندان می شدند و مجازاتهای دیگری هم وجود داشته است .

محوطه ضلع غربی و قسمتی از ضلع شمالی بدون ساختمان می باشد.محلی برای نگهداری چهارپایان خان که معمولا اسب بوده اند وجود داشته ست که ظرفیت نگهداری 100 راس چهارپا را دارد و در حال حاضر ساختمان آن سالم است و راهی نیز برای رفتن به طبقه دوم وجود داشته است که چهارپا با بار خود قادر بوده بالا برود.

درکتاب اصحاب راس بیان شده است که بعضی از قلعه های اسفندار مجدد بنا شده است و شاید این قلعه از قلعه هایی بوده که تجدید بنا شده باشد چون قدمت آن به 180 سال میرسد.

باغ دهنویی:با سلام : مساحت 1000متر صحيح نمي باشد لطفا اصلاح فرماييد .

مدیر: لطفا در صورت اطلاع مساحت صحیح را اعلام بفرمائید. با تشکر از نوجه شما.

باغ دهنویی:قلعه به صورت مربع شكل مي باشد كه احتمالا 100متر هر ضلع ان طول دارد =10000 متر

دم حموم:از حموم قدیمی اسفند آباد هم بنویسید 


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 10 / 9 / 1391برچسب:اسفندآباد,اسفند آباد,اسفنداباد,اسفند اباد,ابرقو,ابرکوه,یزد,بخش بهمن,esfandabad,esfandabadi, | | نویسنده : اسفندآبادی |

اسفندآباد، جایی که بدان جا تعلق روح و جان دارم...

قبل نوشت:

اول بار نیست که قلم به دست گرفته ام برای نوشتن از جایی که بعید می دانم ریشه های وجودم در آنجا خشک شود... هر بار به هزاران دلیل و بهانه قلم رها کرده ام و دل خویش را وعده داده ام که به زودی خواهم نوشت؛ و تا به امروز در حسرت قدم نهادن قلم در آرمان شهر کودکی ام نگاهش داشته ام! اینبار اما عزیزی که حتی نمی دانم کیست، راه بر بهانه آوردن هایم برای دل بست و توفیق نوشتن این مکتوب را بالاجبار نصیبم ساخت! هم ریشه بودنمان کافی بود برای اطاعت امرش در نوشتن این مکتوب، هرچند با چند هفته ای تأخیر!!! بگذرم.


گفتم آرمان شهر کودکی ام، اما خاطراتم را که مرور می کنم، امروز هم، گذشته اش برایم آرمان شهر است... گفتم گذشته اش، چون جویای احوالش هستم و هر روز بیشتر غمگین می شوم از به شهر مانند شدنش... از آسفالت شدن کوچه های خاکی اش... خراب شدن دیوارهای کاهگلی اش... خشک شدن چاه هایش، و کمتر و کمتر شدن زمین های کشاورزی اش... و بسی تغییرات دیگر که برای اهالی اش خوش آیند است و برای من نه! می دانم که آرزوی شبیه به گذشته ماندنش خودخواهانه است، می دانم که آسایش هم ریشه هایم در این پوست خاکی انداختن است، و می دانم که ید قدرتی هم اگر داشتم مخالف با این تغییرات هرگز بلندش نمی کردم، اما نمی توانم شکوه نکردن از این تغییرات را؛ انشاالله که اهالی اش می بخشایندم. بگذرم از گلایه و تلخ زبانی، که قصدم از این مکتوب، نوشتن از جایی است که شاید محل زادگاهم نباشد، اما بیش از زادگاهم خود را بدان متعلق می دانم... جایی که خنکای دالان خانه هایش، شدت گرمای روزش را از یادت می برد، و گرمای قلب مردمانش، سرمای شب هایش را... جایی که اگر بوی باران اندکی بیش ندارد، اما بوی نم دیوارهای کاهگلی اش هست... جایی که آفتاب بیش از حد بدان لطف دارد!، اما ستاره های بیشمار شب هایش هست... جایی که... 
دلتنگم... دلتنگ کوچه های باریک خاکی اش، و سقف های گنبدی گاه ترک خورده اش... دلتنگ لانه خالی پرستوهایش... دلتنگ صبح ها بیدار شدن به صدای پرندگانش و بلعیدن هوای خنک و تمیز سحرگاهی اش... دلتنگ صدای تالاپ تالاپ موتورهای آبش... و دلتنگ عطر اذان میان غروب های زیبایش... دلتنگ خوابیدن زیر آسمان بلند شبهای مهتابی اش... و دلتنگ مراسم حلیم پزانش... گزافه نگویم، که دلتنگم برای همه چیزش، حتی دلتنگ مورچه های سواری و ملخ ها و قزقزوهایش(!!!)... سه سال و اندی ندیدنش، کافی است برای این همه دلتنگی... نیست؟ سه سال و نیم سر کردن در ترافیک سرسام آور و صدای ممتد بوق ماشین ها و دود و... کافی است برای این همه دلتنگی... نیست؟ سه سال و نیم غرق شدن در کثافتِ دروغ و ریا و نامردی شهرها کافی است برای این همه دلتنگی... نیست؟ می دانم که هست؛ کافی است برای آنکه مجبور شوی برای فرار از تشویش بی ثمر روزهایت، گاه به وبکده های هم ریشه هایت سر بزنی و به دنبال عکس های آبادی ات بگردی تا شاید مدتی بدان ها خیره شوی و ساعت ها در رویای شیرین قدم زدن در کوچه های خاکی اش لذت ببری... و صد البته دعا کنی به جان آنان که باعث و بانی شده اند این وبکده ها را... کافی است، فقط همین که من اسفندآبادی ام و اگر جانشینانی داشته باشم و صد البته اگر خلف باشند، سال های سال نام خانوادگی ام به نام آبادی ام ختم خواهد شد انشاالله، بگذار نام خانوادگی ام طولانی باشد، مهم تنها این است که به اسفندآبادی بودن خویش مفتخرم...

به مناسبت سالگرد تأسیس وبلاگ "با ما به اسفند آباد بیایید"
آبان ماه 91
هم ریشه ی شما و محتاج دعایتان، حمیدرضا شمس اسفندآبادی، پسر اسدالله ذبیح الله1!!!

بَعد نوشت:
قلم، و بیش از آن دلم، آماده نبودند برای نوشتن این مکتوب، ولی چاره ای هم جز نوشتن نبود. وظیفه ای بود که بر شانه ام سنگینی می کرد. هر چند این مکتوب تنها گوشه ی کوچکی بود از آنچه در ذهن داشتم، اما به این امید نوشتمش که عفوم کنید بابت تمام تمام کم و کاست هایش.

پ.ن:1 خدایش بیامرزد، و غریق رحمتش گرداند انشاالله.

 

مدیر سایت: بسیار عالی . بی نهایت سپاسگذاریم.

 

مهرداد شمس:فوق العاده است.جای تشکر وقدردانی دارد.

 

ع - ش:آقا حمید دستت درد نکنه به امیدروزی که همگی به زادگاه کوچکمان برگردیم وبتوانیم خدمتی برای آن انجام دهیم وبه امید روزی که همگی اهالی روستایمان ازکوچک وبزرگ یک صدا ومتحد برای آبادانیش قدم برداریم

 

جعفر:با سلام و احترام از این که مطلب ارسالی استاد شمس اسفندابادی را خواندم خوشحالم.من در طول زندگی دانشجویی از این که 4 واحد درسی ام را با استاد شمس گذراندم خردسندم به امید روزی که تمامی اسفندابادی های عزیز قدر پسوند فامیلی خود را بدانند و به ان افتخار کنند

 

ع-علی:اقا جعفر حمید اسداله

 

غریبه آشناآقا حمید چندین بار این متن رو خوندم و هر بار گریه کردم.انگار اینو از طرف من نوشتین.فوق العاده بود  مرسی
 
 
نجمه شمس اسفندآبادی:اميدوارم همه اسفندآباديها براي يك بار هم كه شده دور هم در زادگاه پدريشان جمع شوند

موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ارسالی اعضا ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 14 / 8 / 1391برچسب:اسفندآباد,اسفند آباد,اسفنداباد,اسفند اباد,ابرقو,ابرکوه,یزد,بخش بهمن,esfandabad,esfandabadi, | | نویسنده : اسفندآبادی |

 

موقعيت تاريخي

از تاريخچه اين روستا اطلاعات دقيقي در دست نيست. ولي قدمت روستا به حدود 300 سال ميرسد که قلعه اي قديمي که در پايين روستا قرار دارد دليل محکمي براي اثبات اين ادعاست.

 

موقعيت
اين روستا تابع دهستان اسفنداراز بخش بهمن به مختصات طول جغرافيايي 27َ 53 درجه و عvض جغرافيايي 57َ 30 و ارتفاع متوسط 1458 متراست.

 

موقعيت طبيعي
اين روستا در دشتي هموار که شيب ملايمي به سمت شرق دارد قرار گرفته و موقعيت طبيعي آن دشتي با آب و هواي گرم و خشک که در 12 کيلو متري جنوب شرقي مرکز بخش مهر آباد قرارگرفته است .

 

جغرافياي انساني
از لحاظ جمعيتي اين روستا شامل 213 خانوار و813 نفر مي باشد.که حدود 85 درصد آنها باسواد هستند که آمار قابل توجهي است. زبان اهالي اين روستا فارسي و همچنين دين و مذهب اهالي اسلام و شيعه مي باشد.

 

وضعيت فعاليت و اشتغال
از مشاغل عمده آبادي مي توان به زراعت ، دامداري ، باغداري و کارگري اشاره کرد. و همچنين از صنايع دستي اين روستا مي توان به قاليبافي اشاره داشت . از ديگر هنر هاي اين اهالي تعزيه خواني در ايام سوگواري اهل بيت(عليهم السلام) است که اين برنامه ها توسط افراد مجربي انجام مي گيرد.
نوع کشت محصولات کشاورزي روستا ، آبي و از محصولات عمده آن گندم ، يونجه ، شلغم ، چغندر قند ، آفتابگردان ، انگور ، انار و صيفي جات است.

 

پوشش گياهي
ميزان بارندگي سالانه بسيار کم اين آبادي باعث کم شدن رطوبت نسبي هواي منطقه گشته و همچنين درجه حرارت بسيار بالا و وزش بادهاي شديد باعث تبخير هاي سطحي زيادي مي شود . جمله اين عوامل مانع پوشش گياهي مناسب آبادي شده است.گياهان و بوته هاي روييده شده در بيابان اين منطقه غالبا شوره ، خارشتري و اسفند مي باشد.ازگياهان دارويي مي توان به خاکشير ، آويشن ، شويد و ريحان اشاره کرد. و همچنين پوشش علوفه اي بسيار اندکي براي چراي دام در اين آبادي و اطراف مي باشد

 

آثار و ابنيه تاريخي

بقعه شيخ محمد
بقعه شيخ محمد اسد آباد اسفند آباد از بناهاي تاريخي و مدفن يکي از عرفا مي باشد که پلان اصلي بنا به صورت مربعي به ابعاد 90/5×90/5 و با ديوارهايي به ضخامت 85/ متر با مصالح خشت خام وملات گل ساخته شده است . اين بنا فاقد تزئينات
معماري مي باشد و چهار درگاه که در چهار ضلع بنا مي باشد ارتباط به داخل آنرا ميسر مي سازد. الحاقي در کنار پنجره مشاهده مي شود که به نظر مي رسد در دوره هاي بعدي اضافه گرديده است .
عوامل طبيعي تأثيرات زيادي بر بناي مذکور گذاشته و علاوه بر تخريب کلي سقف ،تخريب ديوارها و درگاههارا در پي داشته است.

 

 


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 1 / 8 / 1391برچسب:اسفندآباد,اسفند آباد,اسفنداباد,اسفند اباد,ابرقو,ابرکوه,یزد,بخش بهمن,, | | نویسنده : اسفندآبادی |

اسفندار یا اسفندآباد نام دهستانی است که در بخش بهمن شهرستان ابرکوه در استان یزد واقع شده است. جمعیت این دهستان ۳۸۲۴ نفر بوده که حدود ۷۱درصد آنرا باسوادان تشکیل می‌دهند. اسفندار در نزدیکی کویر ابرکوه از سمت جنوب غربی واقع شده است.

اسفندار دارای آبادیهایی به نامهای زیر می‌باشد:

  • حشمت آباد
  • هارونی
  • همت آباد
  • اسفندآباد
  • اسدآباد
  • تقی آباد
  • خضرآباد اعتمادی
  • خرم آباد
  • رحمت آباد
  • و تعدادی آبادی کوچک دیگر که عمدتاً دارای ۳ خانوار یا کمتر هستند و به نام صاحبان آن نامگذاری شده است و دسترسی به آن از طریق راه‌های آسفالته است.

موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : 10 / 7 / 1391برچسب:, | | نویسنده : اسفندآبادی |

 

به نظر شما چه اقداماتی باید صورت پذیرد تا روستای بهتری داشته باشیم؟

 

نقاط ضعف و قوت اسفندآباد در چیست؟

 

 امیدواریم که این نظرات به سمع و نظر مسئولان ولایت برسد.

ali: ورودی روستا اصلا زیبا نیست

پیگیری کنین روی زیباسازی اون کار بشه.


آقای اکبری هارونی:ابتدای امر یه خسته نباشید به شما عزیزان دست اندر کار وب سایت عرض میکنم ! واقعا فعالیت مناسب و در خور روستای قدیمی ،بافرهنگ ، نخبه پرور و....اسفنداباد را شروع کرده اید و امید است که پربارتر و به روزتر ادامه یابد. پیشنهادی دارم هر چند که نام وبلاگتون بنام روستای اسفند اباد هست ولی به هر حال این روستا به عنوان مرکز دهستان اسفندار هست که چند روستای دیگر را نیز پوشش می دهد لذا اگر امکان دارد مطالبی از روستاهای اطراف نیز در سایت قرار دهید

مدیر وبلاگ:با تشکر از حسن توجه جنابعالی با توجه به اینکه اطلاعات و یا عکسی در مورد روستاهای تحت پوشش در اختیار نداریم . در صورتی که مطلب یا عکس در مورد روستای مورد نظر خود دارید ارسال کنید تا در وبلاگ با نام خودتان قرار دهیم.امید است که تمام مخاطبان وبلاگ به نحوی در ارسال مطالب با ما همکاری نمایند.

 

akbar: باسلام ودرود

هر وقت که فرصتی دست دهد سری به وبلاگ شما میزنم.

تحرک در وبلاگ کم وراکد است.پیشنهاد بنده ارتباط بیشتر با ITC روستایی ده است زیرا آنها هر روز با اخبار ده دمخور هستند وبا مسوولین ده هم در ارتباطند واخبار بهتری به دست می دهند.

پیشنهاد دیگر استفاده از عکس های بهتر در موضوع روستا است.عکس ها باید به نحوی باشد که نمایانگر قدمت و اصالت روستا باشد و برای دیگران جذابیت داشته باشد ،برای کسانی که شاید آنجا را ندیده باشند ولی عکسهایی که در سایت است بسیار ابتدایی است ودر شان ده نیست بخصوص تابلو ورودی ده وخوش آمدگویی شورا.

عزیزانی که ساکن ده هستند از آثار تاریخی ده عکسهای مناسبی تهیه و در معرض دید قرار دهند.

پیشنهاد آقای اکبری در انتقال اخبار واطلاعات سایر روستاهای دهستان نیز قابل توجه وتامل است.

ممنون همه زحمات شما

 

مدیر وبلاگ: یا سلام و تشکر از عضو محترم فعال وبلاگ بابت مطالب ارسالیتان.

در مورد راکد بودن ، در حد توان سعی کردم که آرشیوی از هر گونه مطلب و عکس که از قبل در اینترنت درمورد اسفندآباد ثبت شده و هر گونه اطلاعات و عکسی که خودم و اطرافیانم داشتیم تهیه کنم و خوشبختانه سایر همولایتی های مخاطب هم در این امر کمک زیادی کردند. اما با توجه به اینکه ساکن اسفندآباد نیستم  متاسفانه دسترسی به اخبار روز ولایت ندارم.

همین جا از اعضای وبلاگ که ساکن اسفندآباد هستند از جمله کارکنان  ITC روستا خواهشمندیم که به عنوان نماینده وبلاگ در اطلاع رسانی و ارسال اخبار و مطالب با ما همکاری کنند.

در مورد عکس ها به عقیده بنده بی انصافیست که این نظر رو داشته باشیم و هر عکسی  که از ولایت به دست ما برسه غنیمت می شماریم و انشالله باز هم منتظر عکس های ارسالی اعضای محترم البته با توجه به نظر جناب "akbar" هستیم .

همچنین  منتظر عکس ها و مطالب از سایر روستاهای دهستان هم هستیم.

با تشکر از نظرات و پیشنهادات جنابعالی امیدواریم که از این به بعد با همکاری بیشتر سایر اعضا به خصوص ساکنین محترم اسفندآباد وبلاگ پربار تر و به روز تری داشته باشیم.

باغ دهنویی: از مسئولين محترم اسفند اباد ( شورا و دهداري ) كه در احداث كمر بندي اسفند اباد و همچنين لكه گيري چاله هاي خيابان ها و ورودي اسفند اباد اقدام كردند كمال تشكر را داريم .

ضمنا خواهشمنديم و از طرف كليه كسانيكه هنوز كوچه هايشان خاكي است از مسئولين تقاضا داریم نسبت به يكنواخت شدن كوچه ها (اسفالت يا سنگ فرش) اقدام لازم بعمل اوريد .

كوچه هاي خاكي در بافت قديمي كه اكثر ساكنين ان پير مرد ها و پير زنها هستند اگر اسفالت شود دعاي خير نصيب مسئولين ميگردد.

پير زني ميگفت كاش محله ما را هم سيل مي برد يا خودمان از بين مي رفتيم يا مثل محله بالا آباد و اسفالت مي شد.

 

مدیر وبلاگ: بسیار خوشحالیم اگر این وبلاگ باعث و بانی و پل  ارتباطی با مسئولین شد  جهت رفع چاله ی ورودی اسفندآباد. امیدواریم که این روند ادامه داشته باشد. و از این طریق سایر مسائل و مشکلات روستا همچنین پیشنهادات اهالی جهت هرچه آباد تر شدن ده به سمع و نظر مسئولان ولایت برسد.

انشالله که به زودی شاهد اسفالت شدن تمامی کوچه ها و محله های ده باشیم.

مهرداد شمس:با سلام واحترام.امید واریم که بایاری خداوندقادرومتعال،همت مسئولین محترم و تخصیص بودجه لازم،شاهد رشد و بالندگی همه جانبه روستایمان باشیم. ان شا الله.


موضوعات مرتبط: درباره اسفندآباد ، ،
برچسب‌ها:

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

.: Weblog Themes By SlideTheme :.